2011-05-04 09:20:21• hírek • Szatmár.ro

Később lesz a lovaglás

Előre nem látható szervezési nehézségek miatt a szatmárnémeti székhelyű Hunting Club Románia a május 7-re tervezett vadászlovaglást június 25-re, szombatra halasztja.

Antal István a Megyei Lótartók és Lótenyésztők Egyesületének elnöke, a rendezvény főszervezője, portálunknak elmondta, mivel a magyarországi határrendészet ezen a hétvégén nem tudja zökkenőmentesen lebonyolítani a zöldhatáron át tervezett lovaglást, kénytelenek későbbi időpontra halasztani az eseményt.

„A határrendészet bukaresti vezetése ugyan jóváhagyta az átlépést, de a magyarországiak arra kértek minket, próbáljunk későbbi időpontot keresni. Mi ezt kénytelenek vagyunk tudomásul venni, és alkalmazkodni a kialakult helyzethez" - részletezte a szervező. Megtudtuk, a magyarországi határőrség helyi szinten dönt ebben a kérdésben, míg a romániai munkatársaik központi jóváhagyást kénytelenek kérni. A program szerint a vadászok úri viseletben, lóháton teszik majd meg a Pusztadaróc-Atya-Nagypeleske és a magyarországi Zajta közötti útvonalat.

A visszafelé úton galoppversenyben vehetnek részt a bátrabb lovasok, a nyertes pedig a klub különdíjában részesül. A Falkavadász Egylet tagjainak ingyenes a részvétel, a vendéglovasoknak pedig személyenként 20 eurós részvételi díjat kell fizetniük. A rendezvény záróeseményeként hagyományos disznótoros vacsorát és cigányzenés estet terveznek a szervezők.


Június 25-re tolták a vadászlovaglás időpontját
Június 25-re tolták a vadászlovaglás időpontját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: